AIPRO ApS | Kunstig intelligens | AI
AI Detektor - Sådan tjekker du om tekster er genereret af kunstig intelligens

AI Detektor - Sådan tjekker du om tekster er genereret af kunstig intelligens

Kunstig intelligens har de seneste år udviklet sig med raske skridt, og avancerede AI-modeller kan nu generere meget overbevisende tekst. Men hvordan kan man som læser være sikker på, om noget faktisk er skrevet af et menneske - eller af en maskine?

Heldigvis findes der efterhånden værktøjer der kan hjælpe med at identificere AI-genereret indhold. Disse såkaldte "AI detektorer" er programmer, der analyserer tekster for at vurdere, om de mest sandsynligt er skrevet af en person eller af en AI.

AI detektorer bruger ofte avancerede maskinlæringsmodeller, der er trænet på store mængder af både menneskeskabte og AI-genererede tekster. De kigger typisk på faktorer som:

  • Ordvalg og sætningsstruktur
  • Indholdsmæssig konsistens
  • Logiske brister eller mangler
  • Tegn på "maskin-tale"

Nogle AI detektorer giver en procentscore for, hvor sandsynligt det er, at teksten er skrevet af AI. Andre giver bare et simpelt ja/nej svar. Nøjagtigheden varierer fra værktøj til værktøj. For endnu flere artikler omkring AI-detektorer og de bedste på markedet, kan du læse mere i den her artikel om AI-tjekkere


De bedste AI detektorer

Writer.com
Ifølge Writer.com har værktøjet en nøjagtighed på over 90% til at finde AI-skrevet indhold. Det tjekker blandt andet for unaturligt sprog, mistænkelige formuleringer og manglende sammenhæng.

AI content detectoren fra Writer.com er gratis at afprøve online. Den kan være nyttig for at identificere syntetisk indhold og skabe mere gennemsigtighed om brugen af avanceret kunstig intelligens.

Copyleaks.com
Værktøjet bruger avancerede maskinlæringsalgoritmer trænet på store mængder data til at finde tegn på computergenereret tekst. Det undersøger faktorer som ordvalg, sætningsstruktur, sammenhæng og nuancer i sprogbrug.

AI content detectoren fra Copyleaks er integreret i deres platform til plagiatkontrol og kan afsløre brug af syntetisk tekst. Værktøjet er især nyttigt til at analysere brugergenereret indhold og bevare autenticiteten online.

Hvad kan man bruge AI detektorer til?


Ved at integrere AI detektorer i online platforme, kan man hjælpe brugere med at identificere syntetisk indhold. Der findes efterhånden flere værktøjer der er frit tilgængelige online.

Så har du mistanke om at en given tekst kan være AI-genereret, kan du prøve at køre den igennem en af de ovenstående AI detektorer. På den måde kan vi skabe mere gennemsigtighed om brugen af avanceret kunstig intelligens til automatisk indholdsproduktion.

Ofte stillede spørgsmål


Hvordan fungerer en AI detektor?

AI detektorer bruger avancerede maskinlæringsmodeller, der er trænet på at finde mønstre i store mængder af tekst. Ud fra tekstens ordvalg, struktur mm. beregner de en sandsynlighed for, om den er skrevet af et menneske eller en AI.

Hvor præcise er AI detektorer?

Nøjagtigheden varierer - nogle værktøjer har en pålidelighed på over 90%, mens andre klarer sig dårligere. Det afhænger meget af, hvor avanceret modellen er, og hvor meget data den er trænet på.

Hvad kigger en AI detektor efter?

AI detektorer kigger efter ordvalg og vendinger, som virker "maskin-agtige", unaturlig sætningsstruktur, manglende sammenhæng og logik, gentagelser eller vage formuleringer samt tegn på, at teksten er blevet fabrikeret.

Kan man stole 100% på resultatet?

Nej, AI detektorer er ikke 100% nøjagtige, så deres resultater bør tages som en indikation snarere end en garanti. Teknologien er stadig under udvikling, men detektorerne kan stadig være nyttige værktøjer til at identificere mistænkeligt indhold.


Hvad kan AI detektorer bruges til?

AI detektorer kan bruges til at tjekke bruger-genereret indhold på websites, analysere tekster og dokumenter efter autenticitet, skabe gennemsigtighed om brug af AI-skrevet indhold samt hjælpe mennesker med at identificere "falske" nyheder osv.