AIPRO ApS | Kunstig intelligens | AI
Hvilken chatbot er bedst - ChatGPT, Google Bard eller Bing Chat

Hvilken chatbot er bedst - ChatGPT, Google Bard eller Bing Chat

Chatbots baseret på kunstig intelligens er eksploderet i popularitet i de seneste måneder. Tre af de mest omtalte er ChatGPT fra Anthropic, Google Bard og Bing Chat fra Microsoft. Men hvilken af disse imponerende chatbots er egentlig den bedste? Her giver vi et overblik over deres respektive styrker og svagheder.

Chatbots kan besvare spørgsmål, søge efter information, booke møder og meget mere. Den underliggende teknologi bliver mere og mere avanceret takket være machine learning.

Sammenligning af chatbots


ChatGPT fra OpenAI

ChatGPT har imponeret mange med sin utrolige evne til at føre meningsfulde samtaler på menneskelignende vis. Den forstår kontekst og kan svare relevant og nuanceret på de fleste generelle spørgsmål. ChatGPT kan også på opfordring skrive sammenhængende tekster, digte, kode og meget andet baseret på simpel promptering.

Dog har ChatGPT den begrænsning, at den ikke har adgang til internettet eller kan søge efter opdateret viden online. Den er trænet på data frem til 2021, så dens fact-checking er begrænset. Men til gengæld er ChatGPT stadig den chatbot, der kommer tættest på menneskelig samtale.



Google Bard

Google Bard har den store fordel, at den har adgang til Google's enorme søgemaskineindeks og dermed næsten ubegrænset viden og facts online. Det gør den utrolig stærk til at svare på faktuelle spørgsmål ved at finde og syntetisere information fra nettet.

Dog er Bard mere begrænset i samtalefunktioner sammenlignet med ChatGPT. Den er bedst til at svare direkte på spørgsmål eller finde specifik information, men ikke til fri dialog. Til gengæld prioriterer den korrekte og opdaterede information højt.



Microsoft Bing Chat

Microsofts nye Bing Chat forener det bedste fra begge verdener ved at kombinere avanceret sprogforståelse fra AI med adgang til websøgning. Dermed kan den både føre samtaler og svare med opdateret viden fundet online.

For at bruge Bing Chat kræves dog Microsoft Edge, da chatbotten er integreret. Til gengæld får man en chatbot med både avancerede samtaleevner og adgang til aktuel information fra nettet.



Hvilken chatbot er bedst?

Ifølge os hos AIPRO har alle tre chatbots deres respektive styrker:

  • ChatGPT er førende i naturlige samtaler og tekstgenerering.
  • Google Bard er stærkest til faktuel viden og søgning.
  • Bing Chat kombinerer søgning med avanceret samtaleevne.

Så hvilken chatbot der er bedst for dig, afhænger i høj grad af dit specifikke behov. Vil du have en bot du kan snakke flydende med, eller prioriterer du korrekte fakta og svar?

Uanset hvad er den enorme fremskridt inden for AI ved at gøre virtuelle assistenter bedre end nogensinde. Hos AIPRO følger vi udviklingen tæt og hjælper virksomheder med at navigere i dette spændende, nye landskab.

Ofte stillede spørgsmål


Hvad er en chatbot?

En chatbot er et computerprogram, som kan føre en samtale via chat ved hjælp af kunstig intelligens. Chatbots bruges ofte til kundeservice, til at besvare spørgsmål eller som virtuelle assistenter.


Hvordan fungerer chatbots?

Chatbots bruger natursprogsteknologi til at forstå og svare på indtastet tekst eller tale. De trænes på store datamængder og bliver bedre jo mere de bruges. Avancerede chatbots kan føre nuancerede samtaler.


Hvad kan chatbots gøre?

Chatbots kan besvare generelle spørgsmål, give brugerstøtte og kundeservice, foreslå produkter eller services, booke møder eller kalendere events, fungere som digitale assistenter og udføre automatiserede opgaver online.


Hvilke begrænsninger har chatbots?

Chatbots har begrænset viden om verden, som afhænger af deres træning, de kan mangle kontekstforståelse i en samtale, de har ikke menneskelige egenskaber som empati, de kan komme med upræcise eller forkerte svar, og de har begrænset evne til kompleks problemløsning.